De vinyTherm gevelpanelen zijn zodanig geconstrueerd dat ze snel en probleemloos gemonteerd kunnen worden. De "onzichtbare" voeg tussen de panelen onderling is ruimschoots voldoende om de meest extreme temperatuurswisselingen op te vangen.


Het drager-materiaal van hoogwaardig slagvast kunststof is sterk genoeg om mechanische puntbelasting moeiteloos op te vangen. De ingesmolten minerale steentjes zijn zodanig met het drager-materiaal samengevoegd, dat levenslange verankering verzekerd is. De vinyTherm gevelbekleding is ingedeeld in klasse B1 "moeilijk ontvlambaar" volgens Prüfzeichen PA-111 2.943, hetgeen overeenkomt met de Nederlandse klasse 2. De trek-, en scheurvastheid is met > -14,5 resp.

Klik om door te gaan
10 jaar verzekerde garantie, óók op montage!
>- 3,5 Nmm 2 volgens DIN 53455 uitzonderlijk hoog. Mede hierdoor zijn de toepassingsmogelijkheden praktisch ongelimiteerd. Een verder zeer belangrijk voordeel van de vinyTherm gevels is de goede geluidsisolatie, gemeten volgens DIN 52210 dB(A) inzake het geschiktheidsonderzoek L117 a. 93-P300/92 van de ITA. In de praktijk vertaald komt een en ander neer op een geluidsreducering van maar liefst 30%.

De kleuren
De verschillende kleuren bieden u grote speelruimte in uw ontwerpen. Aangezien het om natuurstenen gaat, zijn de kleuren echt, zonder toevoegingen van hulp- kleuren. Van Alpin (wit) tot Bordeaux (roodbruin) of Tundra (donkergroen); het brede scala aan kleurrijke natuurstenen biedt onbeperkte mogelijkheden.
Bekijk kleuren

Vormen en uitvoeringen
De vinyTherm gevelpanelen zijn er met of zonder V-groeven én in verschillende lengten. Tevens in korte stukken voor horizontale toepassingen, het zgn. Quadre. Deze basisvormen kunnen zonder beperkingen gecombineerd worden. Daarnaast zijn vinyTherm gevelpanelen, zonder afbreuk te doen aan de funktie, zowel rechtstandig als schuin toe te passsen. Dit geeft naar kleur en vorm opvallende perspektieven!
Vormen en uitvoeringen

De techniek
Geventileerde gevelbekleding die minstens 30 jaar moet functioneren, moet perfect zijn! De verbindingen, de constructie, het materiaal, de duurzaamheid, alles moet voor langdurige toepassing ontwikkeld zijn. Daarmee wordt de zekerheid voor tientallen jaren veilig gesteld. Bij eventuele mechanische beschadigingen zijn de panelen probleemloos uitwisselbaar!
Bekijk de constructie

De recycling
vinyTherm panelen kunnen volgens een door Vinylit zelf ontwikkeld proces volledig recycled worden. Stenen en dragermateriaal worden volgens een speciaal procedé van elkaar gescheiden en voor hergebruik geschikt gemaakt. Teruggenomen materiaalresten worden zo in een nieuwe kringloop gebracht.
Vraag de infomap!