Vinylit Fassaden GmbH te Kassel Duitsland is een onderneming die zich reeds 25 jaar bezighoudt met het ontwikkelen en produceren van de vinyTherm-gevelplaat en de vinyTherm hulpprofielen.


'Elke bouw waar het vinyTherm Systeem wordt toegepast moet zowel technisch als esthetisch een referentieobject worden' was en is nog steeds de filosofie van Vinylit. Deze instelling heeft er toe geleid dat vinyTherm de afgelopen jaren een steeds

Klik om door te gaan
Een vinyTherm project in Rotterdam
belangrijkere plaats heeft ingenomen op het gebied van gevelbekleding c.q. droge buitengevelisolatie. Miljoenen vierkante meters werden met succes toegepast in landen als: Duitsland, Frankrijk en het uiterst kritische Zwitserland. Ook in Nederland wordt sinds de introductie, zo'n 10 jaar geleden, het vinyTherm Systeem steeds vaker door belangrijke opdrachtgevers gekozen.

Vinylit wil graag bij het ontwerp betrokken zijn, het is immers voor alle instanties belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden van het systeem.
Wellicht is de detaillering één van de belangrijkste onderdelen van het systeem. Speciaal voor de Nederlandse markt zette Vinylit zo'n 70 standaarddetails op papier, die een weloverwogen keuze mogelijk maken. Omdat echter geen enkele bouw hetzelfde is, wordt elk project afzonderlijk bekeken. Daar waar de standaarddetails niet toereikend blijken te zijn, worden door Vinylit - zonder extra kosten - speciale details op maat gemaakt.

Alleen op deze manier is het mogelijk de kwaliteit van het complete systeem 100% te garanderen: Een extra zekerheid voor de opdrachtgever! Immers: werken volgens deze methode geeft naast de 10 jaar garantie op de vinyThermplaten ook nog eens 10 jaar garantie op de montage van het totale systeem van de Vinylit-partner!

Op aanvraag sturen wij u graag de vinyTherm referentielijst met Nederlandse projecten toe.