Hoe een stadsdeel in korte tijd aan attractiviteit kan winnen toont het openlucht museum van Tony Garnier in Lyon. Naast diverse renovatiewerkzaamheden werden 24 flatgebouwen beschilderd met motieven van Tony Garnier en andere tijdgenoten.


Voor deze spraakmakende fresco's was het geventileerde gevelsysteem van vinyTherm de meest ideale ondergrond. Niet alleen door de de technische kwaliteiten, maar ook, of misschien wel juist, door de ongekend lange levensduur. Zo werd door deze kunstenaars een nieuwe trend gezet in muurschilderingen.

Eén en ander in het kader van "De ideale stad". Ook voor uitzonderlijke uitgangspunten biedt vinyTherm alternatieve oplossingen!

Klik om door te gaan
Eén van de fresco's van Tony Garnier
Nederlandse projecten
Dichter bij huis zijn ook vele projecten te bewonderen. In Rotterdam-Zuid bijvoorbeeld werden maar liefst 291 woningen (ongeveer 17.000 m2) verfraaid met het vinyTherm-systeem. De filtertorens in Groenekan laten zien dat vinTherm ook buiten de woning-, en utilitietsbouw toepasbaar is en hoe juist gekozen kleurencombinaties uitstekend kunnen harmoniëren met de omgeving.

Op aanvraag sturen wij u graag de vinyTherm referentielijst met Nederlandse projecten toe.